Het Tribunaal: Apple in de beklaagdenbank

Op donderdag 13 februari 2014 houdt in WORM te Rotterdam  Het Tribunaal (Hof Rotterdam) zitting. Aangeklaagd worden Steve Jobs, de in 2011 overleden medeoprichter van Apple, die vaak een godelijke status wordt toegedicht, en Apple als zijn vertegenwoordiging op aarde. Think Different is het evangelie, het bedrijf de iPads, Iphone en MacBooks zijn de heilige graal. Maar kan dat wel zomaar? Moeten we misschien wat beter kijken?Hettribunaal3.jpg

Volg deze link voor meer informatie: http://www.worm.org/home/view/event/11370

Filosofe Esther Keymolen en de directeur van Bits Of Freedom Hans de Zwart getuigen deze week in een zitting van het Tribunaal waar Steve Jobs postuum aangeklaagd wordt voor o.a. censuur, privacy-schendingen en grootschalige belastingontwijking.

Ferry Piekart (hoofdredacteur MacFan) zal Apple vertegenwoordigen en getuige a decharge Mark Bode opvoeren, die een lans zal breken voor het bijzondere ondernemerschap van Apple.

Vanuit Trias Economica zal Fiscaal Econoom-filosoof Christiaan Vos  door aanklager Floris van Delft bevraagd worden over de rechtvaardigheid van de Nederlands-Ierse sandwich.

Het Tribunaal, een initiatief van avant-gardistisch instituut WORM, zal d.m.v. juryrechtspraak komen tot een oordeel en eventueel tot een strafmaat. Dit alles onder het toeziend oog van rechter Chris van ‘t Hof.

Neemt Apple haar eigen credo “Think Different” wel serieus, of is het net zo plat op winst gericht als veel andere elektronicafabrikanten? Hoe gaat Apple om met de privacy en autonomie van haar gebruikers? En hoeveel verantwoordelijkheid ligt er bij de kopers van Apple producten?
Dit en meer donderdagavond 13 februari in WORM. Boomgaardstraat 71 te Rotterdam
Aanvang: 20:00 uur.