Van Cacaoboon tot Chocolade Editie 3: Consumptie | 7 juni 2012

Van internationale handel naar welvaart voor iedereen. Waar kun je bedrijfsvoering en productieketens aanpassen om duurzame internationale welvaart te stimuleren?
Tijdens drie opeenvolgende bijeenkomsten worden deze kwesties belicht aan de hand van de productieketen van …chocolade. We kijken daarbij naar de belangen van de ‘stakeholders’: boeren, handelaren, speculanten, grinders, producenten, retailers, consumenten. Kunnen zij tot een gedeelde doelstelling komen? In drie bijeenkomsten richten we ons achtereenvolgens op cacaoproductie, internationale handel en tot slot verwerking & consumptie. 

Editie 3: De Chocoladeconsumptie
In de laatste bijeenkomst komt de rol van de consument aan bod. Welke verantwoordelijkheid heeft een consument (niet) en hoe kunnen chocolademerken zorgen dat zij hun steun verwerven om de keten verder te verduurzamen. Moeten ze de consument informeren, choqueren of juist verleiden? We spreken hierover met Henk Jan Beltman (Chief Chocolade Officer van Tony’s Chocolonely) en Jochum Veerman (Max Havelaar) en denken mee met Tony’s Chocolonely over hoe zij de sector weer kunnen opschudden en inspireren om verder te verduurzamen.

http://www.tonyschocolonely.com/
http://www.maxhavelaar.nl/

7 JUNI 2012 // INLOOP 20.00, START! 20.30 @STADSSCHOUWBURG AMSTERDAM

Organisatie: KamerVragen en Stichting Trias Economica.

MELD JE AAN op WWW.KAMER-VRAGEN.NL of via een mailtje naar STEL@KAMER-VRAGEN.NL

MET GRAFISCHE VISUALISATIE VAN:
Bart Koolen
http://www.apbart.nl/

FOTOGRAFIE DOOR:
Daria Mnych
http://www.dariamnych.com/

GEHOST DOOR:
Stadsschouwburg Amsterdam
Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam