Van Cacaoboon tot Chocolade Editie 1: De Cacaoproductie | 12 april 2012

Van internationale handel naar welvaart voor iedereen. Waar kun je bedrijfsvoering en productieketens aanpassen om duurzame internationale welvaart te stimuleren?
Tijdens drie opeenvolgende bijeenkomsten worden deze kwesties belicht aan de hand van de productieketen van …chocolade. We kijken daarbij naar de belangen van de ‘stakeholders’: boeren, handelaren, speculanten, grinders, producenten, retailers, consumenten. Kunnen zij tot een gedeelde doelstelling komen? In drie bijeenkomsten richten we ons achtereenvolgens op cacaoproductie, internationale handel en tot slot verwerking & consumptie.

Editie 1: Cacaoproductie
In de eerste bijeenkomst komen duurzaamheidsvraagstukken in de omgeving van het boeren bedrijf aan bod. Hoe kunnen de spelers die actief zijn in het land van herkomst duurzaamheid het beste in hun bedrijfsvoering incorporeren? We spreken hierover met Anna Laven (KIT), gepromoveerd op de internationale cacaoketen, en met Jaime ter Linden van ScopeInsight, een rating agency voor landbouwcoöperaties.

www.kit.nl
www.scopeinsight.com

12 April 2012 // INLOOP 20.00, START! 20.30 @STADSSCHOUWBURG AMSTERDAM

Organisatie: KamerVragen en Stichting Trias Economica.

MELD JE AAN op WWW.KAMER-VRAGEN.NL of via een mailtje naar STEL@KAMER-VRAGEN.NL

GEHOST DOOR:
Stadsschouwburg Amsterdam
Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam