Geld, Wat is het je waard? | 22 februari 2012

MELD JE HIER AAN VOOR DEZE BIJEENKOMST

Geld: hoe werkt het? Hoe komt het in je hand? Wat doe je ermee als je het in je hand hebt? En wat gebeurt ermee als je het op de bank hebt? In dit programma, dat we samen met Brandstof organiseren, gaan we opzoek naar antwoorden op deze vragen. Wim Boonstra, chef-econoom van de Rabobank, help ons hierbij.

Geld is vertrouwen. Dat weet je. Vroeger kreeg je echt goud voor een briefje bij de bank. We dachten: ‘dat kan ook best zonder’ en lieten de Gouden Standaard los. Dat was erg handig gezien de situatie toen, de economie groeide als kool, maar de run op goud van de laatste jaren geeft aan dat het vertrouwen in geld ook weer kan afnemen. Of vertrouwen in elkaar dus, want daar gaat het natuurlijk écht om!

Onze vraag in dit kersverse programma is: Hoe verhoud jij je tot geld?! Wat is waarde voor jou? Vertegenwoordigt geld waarde in zichzelf? Wat is het je waard om het te vergaren? Wat betaal je nu voor dingen die je belangrijk vindt en is dat voor jou een wenselijke verdeling? Hoe zou jouw besteding eruit zien als je dat zelf opnieuw mocht bepalen?

In dit programma ga je echt beleven wat het is om een economie te besturen. “Doe het zelf maar eens”, hoor je mensen in moelijke situaties vaak zeggen. Dat doen we dus. Een berucht managementspel zal alle deelnemers laten ondervinden dat ‘onder druk alles vloeibaar wordt’. Dat het een uitdaging is overzicht te bewaren als voedsel schaars wordt.

En dan kom je bij waarde. Economische waarde, persoonlijke waarde, objectieve waarde. Wat is waarde en wat heeft waarde? Lastige vragen om objectief te beantwoorden, daarom doen we het maar subjectief! We gaan je helpen die vragen zelf te beantwoorden. Je eigen herwaardering van je omgeving uit te voeren. Zodat we klaar zijn voor het serieuze werk..

Wim Boonstra zal de handelingen en beslissingen van het spel observeren en analyseren waar de parallel ligt met onze echte (economische) omgeving. Hij zal uitleggen hoe geld werkt en de vragen die jij hebt over geld beantwoorden.

We bouwen samen een economie met onze eigen waardebepaling, klaar voor de 21ste eeuw. Want die duurt nog even!

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door JCI Amstelland